Agata Alberto Ariane eve Marco Samer Sophia

Lär känna kundservice

Jag gillar att inte förväntas agera som en maskin - jag kan ha en pratstund med den som ringer när jag reder ut deras problem, det är inte bara att läsa ett manus. Jag känner mig respekterad av mina kollegor och jag får en viss flexibilitet i min inställning till att lösa problem - hela vårt team har mycket kunskap och erfarenhet som vi alla drar nytta av. Jag vet att det inte finns en fråga som du kan ställa, som jag inte kan svara på.

Jag njuter av stämningen på kontoret - alla i teamet är vänliga och stödjer varandra och kunderna. Ibland kan kunderna som ringer upp vara mycket upprörda men jag vet att jag kan lugna ner dem och hjälpa dem. Man behöver bara ha tålamod och lyssna på vad de säger. Ibland är det allt de behöver - någon som lyssnar på dem och gör att de känner sig trygga - och det är vad vi är här för.

Agata D

Agata D. har arbetat på LifeScan OneTouch® kundservice i nästan ett år och arbetar med Storbritannien och den Irländska marknaden.

Jag älskar det här jobbet. Jag har arbetat med kundservice i 15 år och stämningen här är helt annorlunda än på något jobb jag har varit på tidigare. Detta är ett sådant internationellt lag - Jag talar fyra språk och jag använder varenda ett av dem varje dag. Teamet jobbar verkligen nära tillsammans. Cheferna hjälper dig – de lämnar dig inte, de finns där, redo att hjälpa dig att hjälpa kunden.

Utbildningen är väldigt omfattande. Det ger dig självförtroende och du överför det till kunden. Jag gillar att jag kan lämna ut mitt namn och tala om för kunden att fråga efter mig om de behöver ringa tillbaka. Det är viktigt, eftersom du arbetar med hälsofrågor. De ringer på grund av en fråga och jag kan tryggt säga: "Oroa dig inte. Jag har lösningen, låt oss gå igenom det tillsammans.

Alberto B

Alberto B. har arbetat på LifeScan OneTouch® kundservice i sex månader, men har varit i kundservicebranschen i 15 år. Han arbetar med de spanska och italienska marknaderna.

Det bästa med mitt jobb är kontakten med människor - både de kunder som ringer upp och de människor jag arbetar med. Det franska laget får omkring 800 samtal per dag så vi är mycket upptagna och eftersom vi hanterar Belgien, Schweiz, franska Västindien, samt Frankrike själv, så finns det många olika förfaranden att hålla ordning på. Men tyngdpunkten ligger på kvaliteten på samtalen, inte kvantiteten, så vi kan ta den tid det tar när vi löser våra kunders problem.

En hel del föräldrar som har barn med diabetes ringer in och de kan vara stressade över något som de inte riktigt förstår. Ibland kan det vara väldigt svårt eftersom du måste vara flexibel i ditt sätt att närma dig dem, men ändå förklara så att de vet hur de ska göra. Du behöver bara visa tålamod och förståelse så kommer det att gå bra.

När du har ett samtal måste du lyssna noga och alltid vara lugn. En kollega till mig fick ett samtal från en äldre kund som hon förstod inte mådde bra alls - hon fick reda på att kvinnan hade tagit för mycket insulin. Kvinnan berättade var hon bodde - i en liten stad i Frankrike - och samtidigt som min kollega pratade med kunden fann jag numret till den lokala ambulanssjukvården och vi väntade i telefonen tills de kom fram till hennes dörr. Det är väldigt tillfredställande att veta att du har hjälpt någon.

Ariane L

Ariane L. har arbetat på LifeScan OneTouch® kundservice i sex månader och är medlem i det franska teamet.